oranje-gardeOver Margot Maakt ‘t

 

Als tiener was ik al heel erg begaan met de natuur en het milieu. Ik wilde liever niet met de auto ergens heen gebracht worden en was erg tegen plastic; ik at vegetarisch en hield van koken.

Ik kom uit een academisch geschoold gezin  en ik haalde goede cijfers op school, vooral in de exacte vakken.  Daarom ging ik na het VWO natuurkunde studeren totdat ik er achter kwam dat wetenschap mij niet echt ligt.

Daarna deed ik een aantal jaren vrijwilligers werk: o.a. koken in een collectief eetcafé, maar ook voor een milieu-organisatie. (In die tijd was iedereen werkloos)

Vervolgens heb ik meer dan 30 jaar een eigen natuurvoedingswinkel gehad. Het werken met biologische verse producten, met de mensen achter deze producten en de mensen die ze kopen heeft me altijd veel voldoening gegeven. Koken deed ik alleen nog voor vrienden en familie, maar ik realiseerde wel me dat ik daar, ook na een dag werken eigenlijk altijd zin in had.

Na die 30 jaar was het tijd om mijn pad iets te verleggen. Vanwege een duur huurpand en medewerkers in loondienst moest ik noodgedwongen ook producten verkopen, die weliswaar biologisch waren, maar waar ik zelf geen binding mee had.

Toen ik in 2016 de kans kreeg de winkel te verkopen, heb ik die kans gegrepen en ben ik mijn cateringbedrijf Margot maakt ‘t begonnen. Toen kon ik gaan werken met producten waar ik wel helemaal achter kon staan. Nog steeds biologisch, maar daarnaast ook onbewerkt en met een zo klein mogelijke impact op de wereld. Daarnaast volg ik ook mijn ideeën over wat gezond is, hoewel ik er voor waak om daar al te absolute uitspraken over te doen

Tot mijn grote vreugde vinden steeds meer mensen de weg naar mij en het geeft mij heel veel voldoening om mensen blij te maken met lekker eten, waar ik zelf helemaal achter sta.

Daarbij geniet ik ook heel erg van het proces om me in te leven in mijn klant en in overleg een product op maat te maken. Niet alleen qua samenstelling van het menu, maar ook in de mate waarin mensen wel of niet “ontzorgd” willen worden.